Teken

Teken

Een tekenbeet is nooit onschuldig. In Nederland is een kwart van de teken besmet met de Ziekte van Lyme (Borreliose). In het buitenland zijn teken besmet met Babesia en Ehrlichia, ziekten die via een tekenbeet overgebracht kunnen worden op mens en dier. Als bestrijding van teken bij de hond adviseren wij Effitix pipetten, Bravecto tabletten of de Seresto band. Voor de kat gebruiken we juist Effipro Duo pipetten of de Seresto band.

Effitix druppels worden maandelijks toegediend op de huid en verspreiden zich door de vacht. Effitix werkt zowel tegen vlooien als tegen teken. De teken worden afgeweerd en bijten minder snel. Indien ze bijten worden ze binnen enkele uren gedood. Zo wordt voorkomen dat teken bloed gaan zuigen en daarbij allerlei ziekteverwekkers achterlaten in het bloed van jouw huisdier.

Voor honden zijn Bravecto tabletten verkrijgbaar. Het zijn tabletten die eens per kwartaal worden gegeven en vervolgens werken tegen vlooien en teken.

Voor zowel de hond als de kat is de Seresto band beschikbaar. Deze band is het enige product met een geweldige werking tegen teken bij de kat. Katten zijn overgevoelig voor de meeste andere tekenwerende medicijnen. De Seresto band doodt en weert teken af tot 8 maanden lang.

  • Behandeling Hond: Effitix pipet elke maand, Bravecto tablet elke 3 maanden of Prevendog band die tot 8 maanden werkt
  • Behandeling Kat: Effipro Duo pipet elke maand, Bravecto tablet elke 3 maanden, Seresto band werkt tot 8 maanden