Rundvee

Heeft u rundvee dan kan ik u, op werkdagen (ma - vrij) op afspraak tussen 8.00 - 18.00 uur, de volgende diensten leveren:

* Bedrijfs-/ drachtbegeleiding: ik kan u geheel ontzorgen. Het enige dat u hoeft te doen is te zorgen dat de juiste koeien vaststaan. Het scannen gebeurt met de nieuwste scan, de Easyscan Go van Dynamic Support. Indien u het op prijs stelt kunt vanaf uw mobiele telefoon meekijken.

* Koekompas en Koe-alert uitvoeren en een advies uitbrengen waar u mee verder kunt.

* Klauwgezondheid: tyloom verwijderen, klauwamputatie of een koe therapeutisch bekappen.

* Uiergezondheid: bij problemen een duidelijk Plan van Aanpak opstellen, zodat op termijn minder met antibiotica behandeld hoeft te worden en de koeien meer melk kunnen gaan geven.

* Droogstaande koeien: met name de transitie periode is erg belangrijk voor de koe, hier moet zij zich weer voorbereiden op een nieuw lactatiejaar en moet zij zorgdragen voor een gezond kalf.

* Jongvee: een belangrijke groep: als er hier iets niet goed gaat is dat te merken tijdens de lactatie later. Met name diarree en luchtwegproblemen moeten worden voorkomen. Daarom is een goed management (onder andere goede biest voorziening) van essentieel belang.

* Stieren: wilt u meerdere stieren bij elkaar laten lopen of een stier bij het andere vee hebben lopen, dan kan ik de testikels van de stier voor u kneuzen of totaal verwijderen.

* Laboratorium: Bij ons kunt u terecht voor bloedonderzoek (oa melkziekte of slepende melkziekte onderzoek), mestonderzoek (oa wormen) en Bacteriologisch Onderzoek (oa melk).

Medicijnen: Medicijnen zijn te bestellen voor veehouders welke een 1-op-1 overeenkomst hebben met DierenArtsenPraktijk Midden-Drenthe. Deze veehouders hebben een door mij opgesteld en jaarlijks herzien bedrijfsbehandelplan (BBP) voor hun vee. Op basis van dit BBP mogen zij medicatie op voorraad hebben. Vermeldt u in het formulier duidelijk uw UBN en geeft u aan welke producten u nodig heeft en hoeveel u van elk product wenst, dan wordt uw wens direct in behandeling genomen. Medicijnen tussen 8-9 uur besteld staan na 14 uur klaar, tenzij anders vermeld. Ook ontvangt U direct bericht wanneer uw bestelling klaar staat.

 


Voor het bestellen van producten voor het Rund kunt u nu terecht op de Boerenwinkel/VetAnimalCare webshop.